Sportanalitika

Az újfajta adatgyűjtési módszerek és adatbányászati technikák, a „big data” információrobbanás révén a sport analitika komplexitása és jelentősége meredeken ível. A sport analitika területén találkozik a tudományos kutatás és az élénk társadalmi érdeklődés. A meccsek statisztikái és eseménynaplói, valamint a többkamerás videofelvételek alapján modelleket állíthatunk fel a játékosok, csapatok, taktikák megértése és a meghatározó események előrejelzése céljából. Többek között az alábbihoz hasonló, komplex kérdésekre is kereshetjük a választ: A modern műszaki tudomány módszerivel hogyan segíthető az utánpótlásnevelés? Illeszkedik-e a játékos egy adott csapat vagy játékrendszer egyedi stílusához? Statisztikailag alátámasztható döntést hozott-e a játékos egy adott szituációban?

A kérdésekre adott válaszaink izgalmasak lesznek mind az alkalmi néző, mind a megrögzött szurkoló számára, viszont a hangsúlyt az edzők, játékosmegfigyelők és játékosok munkájának segítésére helyezzük.

Vezető konzulens:

Dr. Toka László

Miért ezt a műhelyt válaszd?:

Választható témák és technológiák széles választéka, és az elsajátított ismeretekkel járó kedvező elhelyezkedési lehetőségek kapcsolódó, pl. data scientist, munkakörökben.

Feladatok a műhelyben:

Rendelkezésre álló sport adathalmazok elemzése, batch és stream big data analitikai eszközök összehasonlítása, felhő környezet beállítása adott adatbányászati felhasználáshoz, elosztott adatelemző rendszerek hálózati aspektusai, stb.

sportanalitika.hsnlab.hu